Sekretessinformation och Integritetspolicy

Vi värderar skyddet av personuppgifter, och vi lägger därför stor vikt vid att skydda din integritet.


Denna integritetspolicy förklarar och förtydligar hur vi som personuppgiftsansvarig behandlar våra besökares och kunders personuppgifter enligt (EU) 2016/279, den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). Denna policy gäller i situationer där Digital Mediaproduktion Sverige AB (”Kattalogen”, ”vi”, ”oss” och ”vår”) behandlar personlig information som samlats in från webbplatsen. Genom att använda vår webbplats godkänner du att din personliga information behandlas i enlighet med denna integritetspolicy.


Ändringar i denna integritetspolicy

Vi förbehåller sig rätten att uppdatera eller ändra denna policy när som helst och du bör regelbundet besöka denna webbplats för att få den senaste versionen.


Vilka personuppgifter samlar vi in och hur använder vi dem?

Kattalogen fäster stor vikt och respekterar den personliga integriteten och samlar inte in eller bearbetar personuppgifter såvida inte den berörda individen skickat in sådana frivilligt. Vi följer rådande nationella dataskyddslagar som styr användning och insamling av data.

Det händer att vi ber dig att lämna ut personlig information, exempelvis vid registrering av kundkonto, orderplacering eller för att du vill få information tillsänt dig. När du lämnar personlig information till oss kan det hända att vi använder denna för att kontakta dig. Anledningen till att vi gör dessa registreringar är för att vi vill kunna erbjuda våra kunder den bästa servicen samt kunna erbjuda våra tjänster och nya erbjudanden som kan vara av intresse. Vi följer gällande lagstiftning för hantering av personuppgifter och lämnar inte ut personligt identifierbar information till tredje part utan legitima skäl.


Vi använder dina uppgifter för de ändamål och baserat på den lagliga grund som anges nedan.

  • För att kunna hantera kundserviceärenden, reklamationer och garantier och är baserat på vårt berättigade intresse för att vi ska kunna hjälpa dig vid förfrågningar om våra tjänster/produkter (kundserviceärenden), på en rättslig förpliktelse (reklamationer) och på vårt avtal med dig (garantier).

  • För att kunna skicka generella erbjudanden via e-post, sms, post, digitala banners eller sociala medier. Detta baseras på vårt berättigade intresse av att kunna ge befintliga kunder erbjudanden om nya produkter och kampanjer. Vill du inte längre ha erbjudanden från oss kan du alltid avregistrera dig från våra utskick eller välja att sluta följa oss eller blockera oss från sociala medier.

  • För att kunna skicka personligt anpassade erbjudanden vilket baseras på ditt föregående samtycke. Vill du inte längre ha personliga erbjudanden från oss kan du alltid avregistrera dig från våra utskick eller välja att sluta följa oss eller blockera oss från sociala medier.

  • För att kunna hantera ditt deltagande i tävlingar och event som baseras på vårt berättigade intresse. I detta fall behövs dina uppgifter för att vi ska ha möjlighet att administrera eller följa upp våra tävlingar och events och ge information om vinnare. Om särskilda tävlingsvillkor förekommer baserar vi behandlingen i avtalet med dig.

  • För att kunna göra förbättringar av teknisk funktionalitet, tjänster och produkter. Detta är baserat på vårt berättigade intresse av att kunna göra uppdateringar av den teknik som gör det möjligt för dig att kunna besöka vår webbplats. Samt för att förhöja kundupplevelsen genom att både förbättra befintliga och utveckla nya tjänster och produkter.


Policy för användargenererat innehåll

Som användare av webbplatsen accepterar du att det du skriver under t.ex. produktrecension publiceras och därmed kan läsas av andra användare. Som användare av denna webbplats är du själv juridiskt ansvarig för innehållet i inlägg och kommentarer. Inlägg och kommentarer är dock förhandsmodererade av Kattalogen.


För innehåll som publiceras på webbplatsen gäller följande riktlinjer:

  • Individer som önskar ta bort eller påtala olämpligt innehåll gör detta i anslutning till inlägg och kommentar.

  • Vi tar alltid bort olämpligt innehåll. Sådant innehåll omfattar rasistiska inlägg, hets mot etniska grupper, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, uppmaning till våld eller kriminellt beteende och reklam som uttryckligen gynnar produkter och företag. Vi ber även våra användare att undvika ett allt för aggressivt språk i form av svordomar då det ofta upplevs som kränkande.

  • Vi raderar i vissa fall inlägg i de fall de är uppenbart irrelevanta för webbplatsen eller sammanhanget som de postas i.

  • Denna webbplats lyder under lagen om elektroniska anslagstavlor (1998:112) och innehåll som strider mot denna lag kommer tas bort


E-Post

När som helst efter att du har accepterat att ta emot erbjudanden eller information från Kattalogen kan du avanmäla ditt intresse. I alla e-postutskick som du får från oss ska det finnas en tydlig hänvisning till hur du enkelt tackar nej till fler utskick.


Kattalogens användning av cookies

Denna webbplats använder cookies som hjälper oss att anpassa vår webbplats för våra besökare. Vi sparar inte personlig information om våra besökare.


Enligt lagen om elektronisk kommunikation, och i överensstämmelse med liknande lagstiftning i andra medlemsländer inom EU, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om att webbplatsen innehåller cookies, vad dessa används till, hur de kan undvikas samt samtycka till användningen av dem.


Cookies är små textfiler som per automatik sparas i besökarens dator av den webbplats som besöks i syfte att ge besökaren åtkomst till olika funktioner.


Det finns två typer av cookies. Den första typen, permanent cookie, sparar en fil under en längre tid på din dator. Denna används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan du senast besökte den aktuella webbplatsen. Den andra typen, temporär cookie, används endast under den tid du är inne på en sida. Denna tas bort i samma stund som du stänger din webbläsare.


Idag sätter vi cookies för:

  • Google Analytics –  används för att följa kundernas upplevelse av sajten. Vi använder denna data för att förbättra kundernas upplevelse och förbättra innehåll och funktionalitet.

  • Google Adwords – används för att följa besökare som besöker vår sajt och sedan kunna erbjuda skräddarsydda reklamupplevelser.

  • Google Tag Manager – används för att styra ovanstående cookies och se till att dom fungerar som dom ska och inte samlar mer data än dom behöver.

  • Facebook Ads – används för att följa besökare som besöker vår sajt och sedan kunna erbjuda skräddarsydda reklamupplevelser.

  • Facebook Pixel –  används för att följa kundernas upplevelse av sajten. Vi använder denna data för att förbättra kundernas upplevelse och förbättra innehåll och funktionalitet.

  • AddThis –  används för att ge möjlighet att dela innehåll och följa vad som delats. Vi använder denna data för att förbättra kundernas upplevelse och förbättra innehåll och funktionalitet.

  • tawk.to  –  används för att möjliggöra LiveChat via sajten.


Om du vill undvika cookies

Du kan själv välja om du vill acceptera cookies på din dator. Om du inte vill ta emot dem kan du själv göra en inställning på din dator som gör att din webbläsare automatiskt tackar nej till cookies, alternativt välja att bli informerad varje gång en webbplats begär att få lagra cookies. Detta innebär dock att vi inte kan garantera att samtliga delar av webbplatsen fungerar som de ska. Du kan när som helst radera cookies manuellt från din hårddisk.


GDPR-verktyg

Du kan närhelst du önskar ta del av de uppgifter vi har om dig (om några) genom att använda våra GDPR-verktyg.
Klicka här för att komma till GDPR-verktygen.